کاهش ۵۲ درصدی آتشسوزی منابع طبیعی در خوزستان
اهواز - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان با اشاره به کاهش ۵۲ درصدی آتشسوزی در منابع طبیعی در سال گذشته، گفت: ۲ پایگاه اطفای حریق در استان به دلیل کمبود اعتبار هنوز تکمیل نشدهاند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان سرهنگ عزیز قلاوند در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال گذشته ۷۳ فقره آتشسوزی به وسعت ۶۶۵ هکتار در منابع طبیعی خوزستان رخ داده است، که در سال ۹۹ این آمار ۱۵۴ فقره آتشسوزی به مساحت ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار بوده است.
وی افزود: آتشسوزیها در سال گذشته به نسبت مدت مشابه سال ۹۹، از نظر تعداد ۵۲ درصد و از نظر سطح ۷۶ درصد کاهش داشته است.
قلاوند عمده حریقهای پارسال را در شهرستانهای اندیکا، ایذه و اندیمشک عنوان کرد و گفت: ۹۷ درصد آتشسوزیها در مراتع بوده و آسیب زیادی به جنگلها نرسیده که جای امیدواری دارد زیرا مراتع یک ساله هستند و با بارندگی احیا میشوند.
وی با بیان اینکه پارسال منشاء همه آتشسوزیها عامل انسانی بوده، اضافه کرد: حدود ۱۴ درصد از این آتش سوزیها عمدی و به دلیل اختلافات قومی و یا اختلاف بر سر مراتع بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده اما بخش عمده آتشسوزیها به دلیل خطای انسانی ناشی از سهلانگاری در خاموش نکردن آتش و یا آتش زدن مزارع بوده.
قلاوند مهمترین علت کاهش حریق در جنگلها را نتیجه بهرهگیری از دیدهبانهای محلی دانست و اظهار داشت: در سالهای اخیر در مناطق و فصول بحرانی، با دیدهبانهای محلی قرارداد بستیم که به محض مشاهده حریق اعلام کنند.
وی ادامه داد: در راستای پیشگیری از حریق، علاوه بر نیروهای منابع طبیعی، با یکصد نفر نیروی شرکتی قرارداد منعقد شده و ۳۷ نفر نیز به عنوان دیدهبان محلی در مناطق بحرانی بکارگیری شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان همچنین با اشاره به آغاز احداث ۲ پایگاه اطفای حریق در استان در بهبهان و باغملک، گفت: این پایگاهها در حدود ۳۰ درصد پیشرفت دارند اما به دلیل کمبود اعتبار، تجهیز و تکمیل نشدند، البته مکان تقریبا آمادهسازی شده و بالگرد امکان فرود دارد.
وی افزود: درخواست سه پایگاه اطفای حریق دیگر نیز در شمال استان (دزفول یا اندیمشک)، مسجدسلیمان و حمیدیه ارائه شده است.
قلاوند اضافه کرد: پارسال با هماهنگیهایی که انجام شده بود در اعزام بالگرد و هلیبرد نیروها مشکلی نداشتیم و با توجه به اینکه حریقها زود اطلاع رسانی شده بود، در ساعات اولیه اطفا شد.
وی با اشاره به اقدامات فنی برای پیشگیری از آتشسوزی اعم از ایجاد آتشبر و تعلیف دام به منظور کاهش پوشش گیاهی، ادامه داد: به دستور رییس سازمان منابع طبیعی، پارسال و امسال تجهیزات انفرادی و فنی مناسبی به استان اختصاص یافته که در اطفای حریق تاثیر بسزایی داشته است.
قلاوند در ادامه ضمن درخواست از شهروندان برای اطلاع رسانی تخلفات و آتشسوزیها، گفت: شهروندان میتوانند گزارشات خود را به سامانه ۱۳۹ مستقر در سازمان منابع طبیعی و یا شماره ۱۵۰۴ ارائه دهند.
بر اساس این گزارش، خوزستان بیش از یک میلیون هکتار جنگل و ۲.۵ میلیون هکتار مرتع دارد. وسعت جنگلهای طبیعی زاگرس ۹۰۰ هزار هکتار است که در شمال و شمال شرق استان قرار دارند. بخشی از این جنگلهای باارزش تحت نظارت اداره کل منابع طبیعی و بخشی نیز به عنوان مناطق حفاظت شده تحت پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست است. این استان همیشه با مشکل آتشسوزی جنگلها و مراتع دست به گریبان است.
ارسال به دوست